15 Mayıs 2014 Perşembe

Kırmızı Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır?


Türk mutfağının sultan lezzetlerinden biri de mercimek köftesidir. Yoksa bugün siz de kırmızı mercimek köftesi tarifi mi aramıştınız?  :)

O halde size anneanne tarifim olan kırmızı mercimek köftesi tarifimi hızlıca paylaşayım. Eminim bana yadigar kalan bu tarife bayılacaksınız, köfteyle birlikte parmaklarınızı yemeyin dikkat :)

Kırmızı Mercimek Köftesi Tarifi Malzemeleri:
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salcası
  • 1 yemek kaşığı biber salcası
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 3 adet orta boy soğan
  • 1 demet taze soğan
  • ½ demet maydanoz
  • 3 su bardağı su (Haşlamak için)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Limon
Kırmızı Mercimek Köftesi Yapılışı:
  • Bu güzel lezzet zor gibi görünsede adım adım size anlatmaya çalıştım. Öncelikle; mercimek yıkanır, üzerine 3 su bardağı su ilave edilir, suyunu çekene dek pişirilir.
  • Ayrı bir yerde de 2 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı sıcak su ile haşlanır.
  • Tavada da soğan ince ince kıyılır, zeytinyağında kavrulur, salçası da eklenir.
  • Daha sonra tüm malzemeler birleştirilir.
  • Tuzu, yağı, limonu, maydanozu güzelce yoğurulur.
  • Elimizle şekillendirip bir güzel  servis yapabiliriz.
Kırmızı mercimek köftesi tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder