Ev yapımı, doğal olan salça tarifi mi aramıştınız? Bir de yapımı da kolay olan bir salça tarifi miydi aradığınız? Cevabınız "evet" ise doğru adrestesiniz. Size köy salçası gibi, lezzetli, doğal hatta organik tomateslerden yaparsanız organik salça yapımını anlatacağım.
Salçayı kahvaltıda, yemeklerde istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Doğal Ev Yapımı Salça Tarifi Malzemeleri:
Doğal Ev Yapımı Salça Tarifi Malzemeleri:
- 10 kilo domates
- 3 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Domatesleri geniş bir kapta bol suyla yıkayın.
- İri iri doğrayarak tuz serpin.
- Üstü kapalı bir şekilde 1 gün kadar bekletin.
- Bu süre sonunda dibinde oluşan suyu süzün.
- Domateslerin çekirdeğinden ve kabuğundan ayrışmasını sağlayarak ve tekrar 3-4 saat bekletin.
- Delikli bir süzgeci derin bir kovanın üzerine koyun.
- Domatesten bir miktar süzgece alıp elinizle bastırarak suyunun ve püresinin alta geçmesini sağlayın.
- Bu püreyi geniş tepsilerde paylaştırın ve sık sık karıştırın.
- Salçayı kaplara almadan önce tuzunu kontrol edin.
- Üzerine zeytinyağı gezdirerek kapağını kapatın, İşte bu kadar. Artık kahvaltıda, yemeklerde bu salçanızı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.Salçanız hem organik hemde doğal oldu. Çocuklarınıza,torunlarınıza da hiç düşünmeden yedirebilirsiniz.
Ev yapımı, doğal salça tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder