Kaşarlı Kumru nasıl yapılır ? Kaşarlı Kumru Malzemeleri nelerdir ? diye merak ediyorsanız cevabı yazımızda saklı.
Kaşarlı kumruyu çok sevdiğim için bugün ki tarifim Kaşarlı kumru olmasını istedim. Sizlerde misafirlerinize,ailenize veya kendinize kolayca hazırlayabilirsiniz.
Kaşarlı Kumru Malzemeleri:
- paket yaş maya (42 gr.)
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Yaklaşık 8 bardak kadar un
- İçi için 200 gr. Kaşar peyniri
- Üzeri için susam
İlk olarak malzemelerimizi hazırladığımız Kaşarlı Kumru için kaşar peyniri, susam, bir yumurta sarısı hariç tüm malzemeler yoğrulmaya başlanır.Kaşar peyniri ufak ufak doğrayalım.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp. El ile açılır. İçine kaşar peynir konulur. Uçlarını toparlayıp el ile yuvarlayalım.
Üstlerinden toparlanan kısım alta gelecek şekilde üzerine önce yumurta sarısı sürülüp daha sonra susama batırılır.Ardından bıçak yardımı ile poğaçaların üzerine çizik atalım.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp. El ile açılır. İçine kaşar peynir konulur. Uçlarını toparlayıp el ile yuvarlayalım.
Üstlerinden toparlanan kısım alta gelecek şekilde üzerine önce yumurta sarısı sürülüp daha sonra susama batırılır.Ardından bıçak yardımı ile poğaçaların üzerine çizik atalım.
Yağladığımız tepsiye aralıklı şekilde dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Not:Mayalı hamur olduğu için biraz hamuru bekletirsek daha lezzetli Kaşarlı Kumru elde edebiliriz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder