23 Aralık 2017 Cumartesi

Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır ?



Etimek tatlısı denince aklıma annem günlerinde vazgeçilmez tatlısı olarak hafızama  kazılmış bir tatlı hem yapı mı kolay hemde ağır bir tatlı olmayan etimek tatlısı nasıl yapılıyor ? İş hayatında olup  mesai bittimine yakın bir telefon geldiğin de eyvah ben şimdi ne yapacağıma cevap etimek tatlısı hem kolay hem pratik :)
o zaman Etimek tatlısı yapmaya başlıyoruz.

Etimek Tatlısı Malzemeleri:
  • 12 adet tuzsuz etimek
  • Şerbeti için:
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Muhallebisi için:
  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Üzeri için:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Ceviz ya da Antep fıstığı
Etimek Tatlısı Yapılışı:

Malzemelerimiz hazır ise 2 su bardağı sıcak su ve aynı zamanda da 1,5 su bardağı şekeri küçük boyda olan tencerede kaynatmaya başlayabiliriz. Bu karışım kaynayınca 5 ile 6 dakika arasında bekleyin ve ardından altını kapatın.
Şerbetiniz olurken tatlıyı koyacağınız borcama 12 tane etimeki diziyoruz. Bir kepçe ile şerbeti etimeklerin üzerinde gezdirin. Etimekleri şerbet ile ısladıktan sonra Etimek tatlısının muhallebisini hazırlayın.

Muhallebe malzemelerini hazırlarken borcamın büyüklüğüne göre ayarlama yapmaya özen göstermelisiniz.

Muhallebiyi hazırlamak için 1 litre sütü ve sonrasında da tüm muhallebi malzemelerini tencereye ekleyin. Bu ekleme sırasında vanilya ve tereyağını koymayın. Önce malzemeler karışacak şekilde çırpın, sonra da ocakta kaynatın. En başta eklemediğiniz tereyağı ve vanilyayı da ekleyerek ocağın altını kapayın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın. Muhallebiyi 5 dakika dinlendirdikten sonra etimeklerin üzerine koyun.

Etimek tatlısı soğunca üzerine krem şantiyi ekleyin. Bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli konu tatlıyı soğutmanız olmaktadır. Çok fazla soğumadan ve daha sıcakken koyulan krem şanti etimek tatlısının görüntüsünü bozmaktadır. Krem şantiyi iyice yaydırın ve tatlınızın üzerini streç film yardımı ile kapayarak buzdolabına koyun. Etimek tatlısını servis ederken üzerine süsleme amacı ile toz fıstık dökebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder