24 Ağustos 2017 Perşembe

Kurban eti pişirmede püf noktalar






Önümüzde Kurban bayramı var ben de bu önemli günlere özel sizinle kurban etini en iyi şekilde korumanızı sağlayacak yöntemleri paylaşmak istedim. 
 
Kurban Bayramı yaklaştıkça etin dağıtılması, pişirilmesi ve saklanmasıyla ilgili hazırlıklar yapılmaya başlandı. Öncelikle temiz bir kesim ortamında etlerin kesilmesi gerekiyor. ayrıca etlerin 12 saat boyunca oda sıcaklığında bulundurulması da yararlı olacaktır. 

Kurbanda kısık ateşte kavurma, yüksek ateşte ızgara pişirin
Kurban etini kavurma yaparken kısık ateş yerine yüksek ateşte pişirin. Kısık ateşte pişirilmesi etin sulanmasına neden olur. Etin kendi yağı var ise, kuyruk yağı veya tereyağı eklemeden kendi yağında ve çok kısık ateşte ağzı kapalı olarak kavurun. Kavurmayı koyun ve kuzu etinin but ve kol kısmından, dana etinin ise sırt ve kol- kürek kısmından hazırlayın. Koyun ve kuzu etine su koymayın fakat dana etinden kavurma yapıyorsanız çok az su ilave edin

Eti çevirirken çatal kullanırsanız eti deler içindeki suyu salmasına neden olur. Bu da hem lezzetin hem de besin değerinin düşmesi demektir. Az pişmiş ya da çok pişmiş etleri tercih etmeyin. En sağlıklı pişirme yöntemlerinden biri ızgara diğeri de buharda pişirmektir. Ancak mangal yaparken etin ateşe çok yakın olması kanserojen maddelerinin açığa çıkmasına neden olur

Etli yemeklerin yanında mutlaka portakal suyu
Etler posa ve C vitamini bakımında fakir, demir, b12, folik asit ve vitamin yönünden zengindir. Bu yüzden etli yemeklerinizin yanında mutlaka portakal suyu için. Sofranızdan salatayı ihmal etmeyin. Böylece etin sindirimini kolaylaştırmış olursunuz.

 Eti dondurduğunuz tarihi kaydedin
Buzluğunuza etleri parça parça poşetleyerek muhafaza edin. Etinizi hemen kullanacaksanız buzlu şekilde pişirebilirsiniz, hemen kullanmayacaksanız buzdolabında çözülmesini sağlayın. Buzluğa ilk giren ilk önce çıkar kuralını uygulayın. Donmuş ürünlerinizi çözdürüp, tekrar buzluğa atmayın. Kısa süre içinde tüketin.

Şimdiden iyi bayramlar :)

10 Nisan 2017 Pazartesi

Çocuklarınızın Sağlıklı Gelişimine Tam Destek Çocuk Devam Sütü’nde!

Neden Çocuk Devam Sütü?

Çocuklar, büyüme ve gelişimlerinin büyük bölümünü 1-4 yaşları arasında tamamlarlar. Yiyeceği yemekler konusunda çok seçici olabileceği bu yaşlarda çocuğunuzun fiziksel ve zihinsel gelişimi için zengin ve doğal içerikli gıdalarla beslenmesi gerekir. Güçlü bir bağışıklık sistemi de bu fiziksel ve zihinsel gelişimi taşıyan vücudu mikroplara karşı koruyarak, büyümede çok önemli bir görev üstlenmektedir.

Neden Pınar Çocuk Devam Sütü?
Çocuklar, fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin yanı sıra bağışıklık sistemlerini güçlendirecek besin ihtiyaçlarının önemli bir kısmını sütten alabilir. Çocuğunuzun fiziksel ve zihinsel sağlıklı gelişiminin ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için ona süt içirebilirsiniz.
1 yaşından büyük çocuklarınızın fiziksel ve zihinsel sağlıklı gelişimini ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini desteklemek için, saf süte prebiyotik lifler, vitamin ve mineraller ilave edilerek geliştirilen Pınar Çocuk Devam Sütü’nü güvenle içirebilirsiniz. Pınar Çocuk Devam Sütleri B12, Çinko ve Kalsiyum kaynağıdır.
Altı aydan büyük bebeklerinize ise onların 6-12 aylık dönemlerinde ihtiyaçları olan vitaminlerive mineralleri karşılayacak şekilde geliştirilmiş Pınar İlk Adım Devam Sütü’nü verebilirsiniz.
 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

4 Nisan 2017 Salı

“Çocuğum Otizmli Mi?”



“Çocuğum Otizmli Mi?” uygulamasıyla erken otizm belirtilerini öğrenin

16-30 ay arasındaki çocukların evde ön tarama yapılmasını sağlayan “Çocuğum Otizmli Mi?” uygulaması 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık gününde tanıtıldı. Dr. Yankı Yazgan danışmanlığında tasarlanan ve otizmli çocuklar için özel eğitim materyalleri üreten Otsimo tarafından geliştirilen uygulama App Store ve Play Store'dan indirilip kurulabilir.

Otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi erken tanı ile yoğun ve sürekli özel eğitimdir. Erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde 90'ında otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiği, gelişim sağlanabildiği gözlenmiştir.

Otsimo ekibi geliştirdiği uygulamalarla eğitim tarafında çözümler üretiyor. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününde "Çocuğum Otizmli Mi?" uygulaması aracılığıyla otizm erken tanısını herkese ulaştırmayı amaçlıyorlar. 23 soruluk bir soru setinden oluşan uygulama tamamen ücretsiz olarak indirilip kuruluyor.

Dr. Yankı Yazgan danışmanlığında hazırlanan uygulama M-Chat araştırmasını temel alıyor. Uygulama aynı zamanda Apple Research Kit adı verilen açık kaynak araştırma kütüphanesini kullanıyor. Otsimo ekibi Türkiye'de ilk defa bu araştırma ve teknoloji üzerine geliştirme yapıldığını belirtiyor.

M-CHAT Nedir?
Değiştirilmiş Erken Çocukluk Dönemi Otizm Tarama Ölçeği (M-CHAT), 18-30/36 aylık çocuklarda otizmin belirtilerini tespit etmek amacıyla geliştirilmiş bir tarama ölçeğidir. M-CHAT toplam 23 maddeden oluşmaktadır ve uygulaması yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. M-CHAT çocuklarda otizm şüphesi olup olmadığını gösterir. Onaylanmış ve yurtdışında yaygın olarak kullanılan bir testtir. http://mchatscreen.com