19 Eylül 2016 Pazartesi

Limonlu Islak Kek Tarifi



Keke tercihiniz arasında hafif aromalı ekşimsi bir tat arıyorsunuz limonlu ıslak kek tarifim tam sizlik olabilir. Hem tadı ile  damağınızda enfes tat bırakarak bir kaç dilim  ile bu tadı doyasıya yemek isteyeceksiniz.


Limonlu Islak Kek Malzemeleri:
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 adet limonun kabuğunun rendesi
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • Keki ıslatmak için;
  • 2 su bardağı süt
  • Üzeri için;
  • 1 paket krem şanti isterseniz limon marmelatı da kullanbilirsiniz
  • 1 çay bardağı süt
  • Çikolata (dilerseniz )
Limonlu Islak Kek Hazırlanışı:

Yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak köpürünce ye kadar çırpılır. Üzerine yarım çay bardağı süt, limon kabuğu rendesi ve limon suyu eklenerek çırpılır. Daha sonra elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek karıştırmaya devam edilir. 25-26 cm lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serilir ve kalıbın kenarları yağlanır. Kek hamuru kalıba dökülerek önceden ısıtılmış 170 derece fırına pişmeye bırakılır. Kontrollü olarak pişirilir. Kek fırından alınarak ılımaya bırakılır.
1 paket krem şanti, 1 çay bardağı süt ile çırpılır. Ilımış olan kek servis tabağına alınır ve 2 su bardağı süt ile ıslatılır. Üzerine hazırlanmış olan krem şanti sürülür. Benmari usulü eritilmiş olan çikolata ile süslenir. 5-6 saat dolapta dinlendirildikten sonra servis edilir.
İsterseniz üzerine limon marmelat ile servis yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder