16 Ağustos 2016 Salı

Pratik Ağlayan Kek Tarifi




Bu aralar neredeyse evimden eksik olmayan tatlım ağlayan kek tarifimi sizinle paylaşmak istiyorum.Hem pratik hem de oldukça lezzetli olan ağlayan kek tarifi Nasıl mı yapılır ?

Ağlayan Kek Tarifi Malzemeleri:
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • Kabartma tozu
  • 1 çay bardağı kakao
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Keki ıslatmak için:
  • 2 su bardağı süt
  • Üzeri için
  • 1 paket krem manti
  • 1 kase kırılmış fındık (isteğe bağlı)
  • 1 paket çikolata sosu
Ağlayan Kek Tarifi Hazırlanışı:

Her zaman ki gibi ilk olarak yumurta ve şeker iyice çırpmaya başlıyoruz. Kalan hamur malzemeleri ilave edilerek kek hamuru hazırlanır. Kare borcamda ya da yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz. Yağlanmış fırın kabına hamur dökülerek 170 C fırında pişirmeye başlıyoruz.
fırından aldıktan sonra 2-3 dk bekledikten sonra sütü  üstünden gezdiriyoruz.

Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürülüp isterseniz altına meyve parçaları da ilave edebilirsiniz, Üzeri daha akışkan olsun isterseniz 2 paket kullanabilirsiniz. Son olarak bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır. Çikolata sosunun da mutlaka soğumuş olması gereklidir. Birkaç saat dinlendirdikten sonra ağlayan kekimizi servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder