7 Haziran 2016 Salı

Dondurmalı İrmik Helvası : Dondurma ve İrmiğin Mükemmel Buluşması




 Eskiden beri irmik helvasının tadı ayrı, dondurmanın tadı ayrı sevilir. Helva bazen hazır alınır, bazen evde yapılır, bazen de komşu ikramıyla tadına bakılır. Dondurma ise yaz kış fark etmeden tüketilir. Tabi ki yaz aylarında tüketimi daha da artar. İkisini de ayrı severiz; ancak ikisini birlikte bir başka sevdiğimiz de son zamanlarda popüler olan dondurmalı irmik helvası ile ortaya çıktı.

Dondurmalı irmik helvası, irmik helvasının tam ortasına bir büyük top dondurma konulması ile ortaya çıkar. Bir kaşığını ağzınıza alır almaz serinletici dondurma ile irmik tanelerinin tek tek dağılışını fark edersiniz. Üzerini tarçınla süsleyerek şeker dengesini kurabilir, kavrulmuş kuruyemişler ile süsleyerek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Pratik hazırlanışı ile de dikkat çeken tatlıyı akşam gelen misafirlerinize ya da tatlıyı seven ailenize kolayca hazırlayabilirsiniz.
Ayrılmaz İkili Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı irmik
175 gram tereyağı ya da margarin
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı sıcak su
Vanilyalı ya da kaymaklı dondurma
Hazırlanışı:
-İrmiği ve yağı tencereye koyup kısık ateşte kavurmaya başlayın.
-İrmik pembeleşince üzerine sıcak suyu ve toz şekeri ekleyin, biraz karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 2-3 dakika kadar kaynamasını sağlayın ve altını söndürüp dinlenmeye bırakın.
-Servise hazır olması için helvanın soğumuş olması önemli. Helva soğuduktan sonra bir kaşık yardımı ile tatlı kaselerinin içine yerleştirin. Ortasına dondurmayı koyabilmek için bir oyuk açın.
-Tercihinize göre vanilyalı ya da kaymaklı dondurmadan büyük bir parça alarak helvanın içine yerleştirin ve kaşık yardımı ile üzerini düzleştirin.
-Kaseyi, düz bir tatlı tabağı üzerine ters çevirerek çıkarın.
-Üzerini süslemek için tarçın ya da kavrulmuş çam fıstığı kullanabilirsiniz.
Helvayı Fıstıklı Sevenler için Alternatif Tarif

Dondurmalı irmik helvasını evde hazırlayabilmek basit olduğu kadar birçok farklı tarif de sunulur. Yukarıdaki tarif haricinde helvayı fıstıklı kavurmak istiyorsanız farklı bir tarif deneyebilirsiniz. İrmikler kavrulduktan sonra su ve şekeri şerbet olarak dökebileceğiniz bir helva yapmak istiyorsanız da başka bir tarif uygulayabilirsiniz. Carte D’or’un kaymaklı dondurması ile bu tatlıyı taçlandırabilirsiniz. Lezzetli dondurmasını sunan marka, bir de dondurmalı irmik helvası tarifi vererek son dönemde popüler olan tatlının en lezzetli halini bulmuş olabilir. Carte D’or’un tarifi helvayı fıstıklı, dondurmayı da kaymaklı sevenler için ideal bir tarif. Tarifi inceledikten sonra hemen uygulayabilirsiniz. http://www.cartedor.com.tr/tarifler/dondurmali-irmik-helvasi?t=32

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder