18 Mayıs 2016 Çarşamba

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tarifi



 Klasik makarna tariflerinden sıkıldıysanız sizler için hazırladığımız kremalı mantarlı tavuklu makarna tarifini deneyerek restoranlarda yakaladığınız lezzete evinizde de kolayca ulaşabilirsiniz.
 Türk damak zevkine uyduğu için sıkça tercih edilen ve yapımı da oldukça pratik olan tavuklu makarna tarifleri arasında oldukça popüler olan tavuklu soslu makarna tarifi ile ister öğle isterseniz de akşam yemeğinde hafif olduğu kadar lezzetli bir sofra hazırlayabilirsiniz.
Kremalı mantarlı tavuklumakarna tarifi 4 kişilik olup, yemeğin servis için hazır olma süresi ise yaklaşık 20 dakikadır.
MALZEMELER
1 paket makarna
2 adet tavuk göğsü
250 gram mantar
1 paket krema
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
1. Bir tencereye bolca su koyup kaynatın.
2. Su kaynadıktan sonra içine tuz ekleyin. Dilerseniz makarnaların birbirine yapışmasını önlemek için suya 1 tatlı kaşığı zeytinyağı da ekleyebilirsiniz.
3. Ardından 1 paket makarnayı kaynamış tuzlu suya ekleyip ortalama 10 dakika kadar haşlanmaya bırakın. Makarna, istediğiniz kıvamda pişene kadar birbirlerine yapışmaması için ara sıra hafifçe karıştırmayı ihmal etmeyin.
4. Makarna haşlanırken bir yandan da tavuk göğsünü dilediğiniz formda kesin. İsterseniz şeritler halinde isterseniz küp şeklinde doğrayıp kullanabilirsiniz.
5. Mantarları da ince dilimler halinde kesip hazırlayın.
6. Bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını koyup eritin.
7. Tereyağı eriyip hafif kızdıktan sonra içine 2 diş sarımsağı da ekleyip bir süre kavurun.
8. Ardından, tercih ettiğiniz formda dilimlemiş olduğunuz tavukları da tavaya ekleyip renkleri değişene kadar soteleyin.
9. Tavuklar renk almaya başladığı anda mantarları da tavaya atıp sotelemeye devam edin.
10. Mantarlar ve tavuklar pişmeye yaklaştığında bir tutam karabiber koyup yemeğin lezzetini taçlandırın.
11. 1 paket kremayı, mantarları ve tavukları sotelediğiniz tavaya ekleyin ve krema sahip olması gereken yoğun kıvamını alana kadar pişirmeye devam edin. Bu esnada kremanın topaklanmaması ve tencerenin dibinin tutmaması için sık sık karıştırmaya ve ocağın ateşini yüksek ayarda kullanmamaya dikkat edin.
12. Haşlanan makarnanızı süzgeç yardımıyla süzüp fazla suyundan arındırın.
13. Yeni bir tencereye iki yemek kaşığı sıvı yağı döküp hafif ısıtın.
14. Haşlayıp süzdüğünüz makarnayı tencereye döküp nazikçe karıştırarak bir iki dakika kadar zeytinyağı ile bütünleşmesine müsaade edin.
15. Son olarak, hazırladığınız kremalı mantarlı tavuklu makarna sosunu tencereye döküp makarna ile karıştırın.
16. Bu aşamada tüm makarnaların krema ile buluştuğundan emin olun.
Afiyet olsun...
Birbirinden leziz yüzlerce yemek tarifine ulaşmak ve misafirleriniz ya da aileniz için yapacağınız sunumları renklendirmek için http://www.herkessofraya.com/ adresine sık sık göz atmayı unutmayın.

1 yorum: