Klasik makarna tariflerinden sıkıldıysanız
sizler için hazırladığımız kremalı mantarlı tavuklu makarna tarifini deneyerek
restoranlarda yakaladığınız lezzete evinizde de kolayca ulaşabilirsiniz.
Türk damak zevkine uyduğu için sıkça
tercih edilen ve yapımı da oldukça pratik olan tavuklu makarna tarifleri
arasında oldukça popüler olan tavuklu soslu makarna tarifi ile ister öğle isterseniz
de akşam yemeğinde hafif olduğu kadar lezzetli bir sofra hazırlayabilirsiniz.
Kremalı mantarlı tavuklumakarna tarifi 4 kişilik olup, yemeğin servis için hazır olma süresi ise
yaklaşık 20 dakikadır.
MALZEMELER
1 paket makarna
2 adet tavuk göğsü
250 gram mantar
1 paket krema
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
1. Bir tencereye bolca su koyup kaynatın.
2. Su kaynadıktan sonra içine tuz ekleyin. Dilerseniz
makarnaların birbirine yapışmasını önlemek için suya 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
da ekleyebilirsiniz.
3. Ardından 1 paket makarnayı kaynamış tuzlu suya ekleyip
ortalama 10 dakika kadar haşlanmaya bırakın. Makarna, istediğiniz kıvamda
pişene kadar birbirlerine yapışmaması için ara sıra hafifçe karıştırmayı ihmal
etmeyin.
4. Makarna haşlanırken bir yandan da tavuk göğsünü
dilediğiniz formda kesin. İsterseniz şeritler halinde isterseniz küp şeklinde
doğrayıp kullanabilirsiniz.
5. Mantarları da ince dilimler halinde kesip hazırlayın.
6. Bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını koyup eritin.
7. Tereyağı eriyip hafif kızdıktan sonra içine 2 diş
sarımsağı da ekleyip bir süre kavurun.
8. Ardından, tercih ettiğiniz formda dilimlemiş olduğunuz
tavukları da tavaya ekleyip renkleri değişene kadar soteleyin.
9. Tavuklar renk almaya başladığı anda mantarları da tavaya
atıp sotelemeye devam edin.
10. Mantarlar ve tavuklar pişmeye yaklaştığında bir tutam
karabiber koyup yemeğin lezzetini taçlandırın.
11. 1 paket kremayı, mantarları ve tavukları sotelediğiniz
tavaya ekleyin ve krema sahip olması gereken yoğun kıvamını alana kadar
pişirmeye devam edin. Bu esnada kremanın topaklanmaması ve tencerenin dibinin
tutmaması için sık sık karıştırmaya ve ocağın ateşini yüksek ayarda
kullanmamaya dikkat edin.
12. Haşlanan makarnanızı süzgeç yardımıyla süzüp fazla
suyundan arındırın.
13. Yeni bir tencereye iki yemek kaşığı sıvı yağı döküp
hafif ısıtın.
14. Haşlayıp süzdüğünüz makarnayı tencereye döküp nazikçe
karıştırarak bir iki dakika kadar zeytinyağı ile bütünleşmesine müsaade edin.
15. Son olarak, hazırladığınız kremalı mantarlı tavuklu
makarna sosunu tencereye döküp makarna ile karıştırın.
16. Bu aşamada tüm makarnaların krema ile buluştuğundan emin
olun.
Afiyet olsun...
Birbirinden leziz yüzlerce yemek tarifine ulaşmak ve
misafirleriniz ya da aileniz için yapacağınız sunumları renklendirmek için http://www.herkessofraya.com/ adresine
sık sık göz atmayı unutmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder