4 Mart 2016 Cuma

Fırında Makarna Tarifi


Bugün menümde makarnayı çok sevenler ve peyniri sevenler için ideal bir tarif hem pratik hem de lezzetli olan fırında makarna ile akşam yemeğiniz ya da çaya özel bir lezzet olabilir. Kısa sürede hazır olan fırında makarna ile öğünü lezzetle afiyetle hazırlayabilirsiniz.

Fırında Makarna Malzemeleri:
  • 1 paket kalın çubuk makarna
  • 2,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • Tuz,
  • karabiber
Fırında Makarna Hazırlanışı:

İlk olarak büyük ve derin bir tencereye bol su doldurun. İçine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra makarnayı kırmadan suya atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin, bir kevgire boşaltın, soğuk sudan geçirerek süzülmeye bırakalım.
Küçük bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritip, içine unu koyup tahta kaşıkla karıştırarak un sararıncaya kadar kavurun. Sütü ilave edin, kısık ateşte karıştırmayı sürdürerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten alın. El dayanacak kadar ılındığında içine tuz, karabiber koyun ve yumurtaları kırıp hızlı hızlı karıştıralım.
Fırını 200 derecede ısıtın. Bir borcamı veya fırın tepsisini kalan tereyağı ile yağlayıp. Hazırladığınız sosun yarısını tepsiye döküp bir kaşıkla düzeltelim. Üzerine süzülmüş makarnayı koyup, elinizle veya bir kaşığın tersiyle bastırarak düzleyin Kalan sosu üzerine dökün. En üstüne peynir rendesini serpiştirip fırının orta rafında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirip 5-10 dakika dinlendirdikten sonra üzerine karabiber serperek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder