2 Şubat 2016 Salı

Islak Sünger Pasta Tarifi


Bugün pasta menümde sizinle ıslak sünger pasta tarifimi paylaşacağım. Islak sünger pasta nasıl yapılır ? Islak sünger pasta tarifi nedir ? diye merak ediyorsanız bu tarifimi kaçırmayın. Hem sevdiklerinize hem de kendinizi şımartmak istiyorsanız ıslak sünger pasta tam sizlik.

Islak Sünger Pasta Malzemeleri:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı süt (hamura)
  • 1 paket kakao (3 yemek kaşığı kullandım)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket hazır çikolata sosu ya da evde kendi yaptığımız sos
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şantinin hazırlanmasına)
  • 1,5 su bardağı süt (piştikten sonra kekin üzerine)
Çikolata sosu için:
  • 2,5 çay bardağı süt
  • 3/4 çay bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta 
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 200 gr çikolata
Islak Sünger Pasta Hazırlanışı:

İlk olarak kekimiz için hazırlıklara başlayalım.Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım. Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım. Sütümüzü de ilave edip son bir kere çırpalım.
Kare bir borcama karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.
Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim.İyice soğuduktan sonra Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzü de çırpıp kekimizin üzerine güzelce iyice sürelim.
Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim.O sırada bizde çikolata sosumuzu hazırlamaya başlayalım.
Öncelikle süt ile şekeri birlikte kaynatalım. Küçük bir kapta nişasta ile kakaoyu az su ile eritelim. Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım.Altını kapatıp , üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Sonra soğutalım.
Çikolata sosumuzu, servis yaparken isterseniz bir bütün olarak krem şantinin üzerine, isterseniz de kare kare kestikten sonra üzerine azar azar dökerek sunabiliriz.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder