1 Mayıs 2019 Çarşamba

Aşure Nasıl Yapılır?


Müslümanların en güzel aylarından biriside bence bu. Aşure ayı. Aşure yapması pek kolay değil evet. Çok zahmetli fakat çok güzel. Ben bu tatlıyı çok seviyorum ama yapmasını bilmiyorum. Şimdi ise size annemin tarifini anlatacağım :)

Aşure yapmak için geceden nohut ve fasulyeyi ıslatıyoruz. İlk önce büyük bir tencerede buğdayı patlayana kadar pişiriyoruz. Daha sonra ayrı ayrı nohut ve fasulyeyi de pişiriyoruz. Ve aşure için  pişen malzemeleri buğdayın olduğu büyük kapta birleştiriyoruz.

Aşurenin malzemelerine yeniden gelecek olursak kayısı, portakal, dut, kuş üzümü, portakal kabuğu, karanfil, kabuk tarçın eklenir. Meyveler aşuremizi karartmasın diye en son katılır ve çok pişirilmez.

Aşurenin içine şeker meyveleri dirilttiği için en son katıyoruz. Ceviz ve incir ise aşuremizi çok fazla kararttığı için eklemiyoruz. Ama eğer çok isterseniz servis ederken üstüne koyabilirsiniz. Ceviz ve incirin yanı sıra üzerine fındık, tarçın, narda katılabilir. Kolay gelsin.

3 yorum:

  1. Müslümanların aşure ayı diye bir ayı yok Aysun Hnm, Muharrem ayı var ve aşure Muharrem ayına has bir lezzettir. Bilgi eksikliği için özür dilemelisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de özür dilemelisiniz.

      Sil
    2. Arkadaşımız aşuranin yapıldığı ay demek istemiştir, özürü gerektirecek bir durum yok..anlayış lüten!

      Sil