20 Nisan 2016 Çarşamba

Karnıyarık Börek Tarifi



İşten yorgun gelenler yada kısa zamanda mutfakta harikalar yaratmak istiyorsanız  sizin için  çok pratik bir tarifim var. Hazır yufkadan börek yapmaya ne dersiniz ? Karnıyarık böreğine ne dersiniz ?

Karnıyarık Börek Tarifi Malzemeleri:

  • 4 adet Hazır Yufka
  • 1 su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı ucuyla tuz
  • 2 yumurta 1 sarısı ayrılacak
  • üzerine 
  • 1 yumurta sarısı
  • iç malzeme:
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
  • 5-6 dal maydanoz
  • tuz, karabiber, pul biber
  • Üzerine:
  • domates, taze yeşil biber
  • dilersek susam
Karnıyarık Börek Tarifi:
İlk olarak haşlanmış patates ezilir peynirle karıştırılır. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve maydanozu kıyıp karıştırılır bi yandan sos malzemeleri karıştırılır , çırpılır. Bir yufka tezgaha serilir ve fırça yada kaşık yardımı ile sosumuzu sürelim. İkinci yufka üzerine serilir yine sosdan gezdirilir. 
Tezgahtaki iki katlı yufkamız artı şeklinde tam ortasından kesip tekrar kesilen parçalar çarpı şeklinde kesilir. Toplam 8 adet üçgen parçamız olur.
İç malzememiz geniş tarafına yerleştirilir. Malzeme bir miktar geniş tutulur ve aynı genişlikde fazla sıkı olmamak şartı ile rulo yapalım.
Tepsimize dizmeye başlayalım.Diğer yufakalarımızı da aynı şekilde hazırlanıp tepsimize koyalım.
16 adet karnıyarık böreğimiz tepsimize dizildikten sonra bıçakla tam göbeğinden çizik atılıp yumurta sarısı sürülür , dilersek susam yada çörekotu serpilir.
200 derece fırına verip kızarmaya yakın çıkartılır ve göbeklerine domates , biber ile süs yapılır. Tekrar fırına verilir. Kızardıktan sonra servise hazırlayabiliriz.
Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder