22 Eylül 2015 Salı

Beslenme Çantası İçin Öneriler


Okulların açılmasına haftalar kalmışken hepimizin telaşları başladı. Telaşlarımızın en büyüğü olan çocuklarımızın beslenme çantalarına neler koymamız ya da nasıl hazırlamamız. Size bu konuda yardımcı olacak yazı yazmaya karar verdim.Peki beslenme çantası neden önemlidir ? Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerini tamamlamaları ve başarılı bir eğitim dönemi geçirmeleri için beslenme düzenlerini oluşturmak oldukça önem taşıyor. Özellikle uzun tatil döneminden sonra çocukların okulda yaşadıkları tempo ve çalışma düzeni, beslenme sorunlarına yol açabiliyor.
  • Beslenme çantalarının olmazsa olmazları 
  • Çocukların severek yediği sandviçler (ton balığı, ızgara tavuk, peynir, taze sebzeler) 
  • Muz, elma, üzüm gibi kolay yenebilecek meyveler 
  • Süt, ayran, kefir ve taze sıkılmış meyve suları 
  • Ev yapımı az şekerli, kuru meyveli kek 
  • Izgara Biftek ve Salata ile Pide
  • Malzemeler 4 Kişilik
  • Pide İçin:
  • 25 g Maya
  • 150 ml Ilık su
  • 100 ml Süt
  • 400 g Un
  • 1 Tatlı kaşığı Tuz
  • 2 Tatlı kaşığı Kıyılmış biberiye
  • 2 Tatlı kaşığı Kekik
  • Sos için :
  • 150 g Ekşi krema
  • 100 g Mısır
  • 2 yemek kaşığı Maydanoz
  • 2 adet Halkalar halinde kesilmiş frenk soğanı
  • Tuz, karabiber
  • Biftek için:
  • 1 yemek kaşığı Garam masala baharat
  • 2 yemek kaşığı Akçaağaç şurubu
  • 2,5 yemek kaşığı Mısır yağı
  • 2 adet Biftek
  • Tuz, karabiber
  • Salata İçin
  • 12 adet Çeri domates
  • 150 g Karışık yeşillik
  • 60 g Kavrulmuş soğan
  • Tuz, karabiber
  • Hazırlanışı:
Ilık süt ve suyun içerisinde mayayı eritin. Daha sonra yavaş yavaş un tuz biberiye ve kekiği ekleyerek, kulak memesi kıvamında bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Sıcak bir yerde 1 saat kabarması için bekletin.
Sos için bütün malzemeleri bir kapta karıştırın.Garam masala, akçaağaç şurubu, mısır yağını karıştırın. Bifteklerin her iki tarafını marineye bulayın tuz ve karabiber ile tatlandırın. Eti istemiş olduğunuz pişme derecesinde pişene kadar yüksek ısıda pişirin. Izgaradan aldıktan sonra 5 dakika dinlendirin.
Pide hamurunu 4 eşit parçaya bölün ve her birini pide şeklinde şekillendirin. Her iki tarafını ızgaranın üzerine koyarak 5’er dakika pişirin.
Pideleri ızgaradan aldıktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz sostan paylaştırın. Üzerine salatayı ve ince doğradığınız biftekleri dizin ve servis edin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder