Bugün tatlı menümde limonun ve yoğurdun birleşmesi ile enfes sonucu olan limonlu yoğurt tatlısının tarifini sizinle paylaşacağım. Yapımı oldukça pratik olan tatlımızı malzemeleri de her evde bulunabilen türden olup hazır olması da kısa vakit alıyor.
Limonlu Yoğurt Tatlısı Malzemeleri:
- 3 adet yumurta
- 2 çay bardağı şeker
- 3 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı ayçicek yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limonun kabuk rendeesi
- 2 çay bardağı kadar kırılmış ceviz
- Kıvamına göre un
- Yoğurt Tatlısı Şerbet Malzemeleri
- 6 çay bardağı toz şeker
- 6 çay bardağı su
- Yarım limon
Limonlu Yoğurt Tatlısı Hazırlanışı:
İlk olarak geniş kabın içerisine yumurtamızı ve toz şekerimizi yumurtamız köpürene kadar çırpalım yoğurdumuzu ekledikten sonra çırpmaya devam edelim.Unumuzu az az ekleyip çırpmaya devam edelim.
Kabartma tozu vanilyamızı da ekledikten sonra bir adet limonun kabuğu ince rendemiz ile rendeleyelim kırılmış ceviz içimizi ekleyelim ve tüm tatlı hamur malzemesini iyice karıştıralım ve fırın tepsimize tatlı hamurumu yayalım 170 derecede ki fırında 20 dakika kadar pişirelim pişen keklerimizin üzerine şerbetimizi ılık bir şekilde dökerek bir saat kadar dinlendirdikten sonra yoğurt tatlımızı buz dolabın da kesip isterseniz dondurma ile servis yapabiliriz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder