Lahmacun tarifi nedir ? Lahmacun evde nasıl yapılır ? Lahmacun malzemeleri nelerdir ? diye merak ediyorsunuz bu yazım tam sizlik .
Dışarıda pek yemek yemeğe güvenemediğim halde lahmacundan da vazgeçemiyorum. Onun için bu sefer cesaretimi toplayıp lahmacun yapmaya karar verdim. Meğer ne çok gözümde korkutmuşum lahmacun yapmak oysa çokta kolaymış eğer sizde dışarıda yemek yerine evde güvendiğiniz şekilde yemek istiyorsanız bu tarifim tam sizlik.
Lahmacun Malzemeleri:
- Hamuru İçin:
- 3 su bardağı un,
- 1 tatlı kaşığı yaş maya,
- Tuz,
- Su.
- İçi İçin:
- 350 gr kıyma,
- 1 adet soğan,
- 1 çorba kaşığı domates salçası,
- 1 çorba kaşığı biber salçası,
- 1 çay bardağı su,
- Yarım çay bardağı sıvı yağ,
- 1 tutam maydanoz
Lahmacun Yapılışı:
Malzemelerimizi hazırladıktan sonra yavaşta lahmacunu hazırlamaya başlayabiliriz. İlk olarak bir kabın içine unu koyalım ve unun ortasını açalım.Unun ortasına yaş mayayı koyalım ve biraz su ekleyerek yaş mayayı elimizle parçalayalım.Unun üzerine tuz serpelim ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hazırladığımız mayamızı biraz dinlendirmeye bırakalım.
Hamurumuz dinlenirken bizde lahmacun içini hazırlayabiliriz.Soğanı, maydanozu ince ince doğrayalım.Bir kabın içine kıymayı, soğanı, domates salçasını, biber salçasını, suyu, sıvı yağı, maydanozu ilave edip iyice karıştıralım. Eğer acıyı seviyorsanız pul biber katabilirsiniz.
Hazırladığımız hamuru altı parçaya ayıralım ve hamurumuzu açalım.Açtığımız hamurun üzerine, hazırladığımız karışımdan koyalım ve hamurun üzerine iyice yayalım.
Önceden ısıtılmış 240 dereceli fırına lahmacunlarımızı koyalım. Lahmacunlarımız iyice piştikten sonra isterseniz yeşillikler ile servis edebilirsiniz.
Hazırladığımız hamuru altı parçaya ayıralım ve hamurumuzu açalım.Açtığımız hamurun üzerine, hazırladığımız karışımdan koyalım ve hamurun üzerine iyice yayalım.
Önceden ısıtılmış 240 dereceli fırına lahmacunlarımızı koyalım. Lahmacunlarımız iyice piştikten sonra isterseniz yeşillikler ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder