19 Ocak 2015 Pazartesi

Karamelli Trileçe Tatlısı



Karamelli Trileçe tatlısı nasıl yapılır ? Trileçe tarifi nedir ? 

Son zamanlarda çok popüler olan Trileçe tatlısını bu sefer ben de evde denedim. Yapımı da oldukça kolay olduğunu gördüm. Benim trileçe tarifimi yazımda bulacaksınız. Sizde misafirlerinize yada kendize Karamelli Trileçe yapmak isterseniz bu tarif size yardımcı olacaktır.


Karamelli Trileçe Tatlısı Malzemeleri:
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 pk. vanilya
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı toz badem
  • 5 çorba kaşığı tepeleme un
  • şerbeti için:
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı krema
  • üzeri için:
  • köpürtülmüş şanti
  • 1,5 su b. toz şeker
  • 1 su bardağı su
Karamelli Trileçe Tatlısı Yapılışı:

İlk olarak yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Toz bademi, vanilyayı ve kabartma tozunu ekliyoruz. 5 çorba kaşığı  un koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Dikdörtgen cam fırın kabını sıvıyağla yağlıyoruz. Kek karışımını kalıba döküyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45 dakika kadar pişiriyoruz.

Ardından şerbeti için, sütü, toz şekeri ve kremayı tencereye döküyoruz, kaynayınca altını kapatıyoruz. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz. Karameli için, toz şekeri çelik tavaya koyuyoruz ve ocakta, kısık ateşte erimeye bırakıyoruz. Şeker tamamen eriyince suyunu döküyoruz. Karıştırıyoruz ve 12 dakika kaynatıyoruz. Kıvamı çok koyulaşmadan ocaktan alıyoruz. Kek pişince kare kare dilimliyoruz. Üzerine soğumuş şerbeti döküyoruz. Tamamen soğumaya bırakıyoruz. Tamamen soğuyunca krem şanti sürüyoruz. Karamel de soğuduktan sonra en üstüne dökerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder